Cisco CCNP Routing and Switching 300‐101 Exam 

Dumps Updated (2016)

Related Exams:
The exams that are required to pass for getting CCDP certification are:
642‐902 ROUTE (Last day to test: January 29, 2015): Implementing 
Cisco IP Routing (ROUTE v1.0)
OR
300‐101 ROUTE: Implementing Cisco IP Routing (ROUTE v2.0)
AND
642‐813 SWITCH (Last day to test: January 29, 2015): Implementing 
Cisco IP Switched Networks (SWITCH v1.0)
OR
300‐115 SWITCH: Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH 
v2.0)
642‐874 ARCH: Designing Cisco Network Service Architectures (ARCH)

Intended Audience:
The intended audience for this certification 
may include
• Senior network design engineers
• Senior analysts
• Principal systems engineers

Job Roles:
The job roles for CCDP Certified professionals 
may include
• Designing, and creating advanced addressing and 
routing
• Handling Security issues
• Data center related tasks
• IP multicast multi‐layered enterprise architectures
Prerequisites:
Valid Cisco CCDA and CCNA Routing and Switching or 
any Cisco CCIE certification can act as a prerequisite.

About CCDP Exams:
642‐902 ROUTE
• Time Allowed ‐ 120 Minutes
• No. of Questions ‐ 45‐55
• Available Languages ‐ English and Japanese
300‐101 ROUTE
• Time Allowed ‐ 120 Minutes
• No. of Questions ‐ 45‐65
• Available Languages ‐ English

About CCDP Exams:
642‐813 SWITCH
• Time Allowed ‐ 120 Minutes
• No. of Questions ‐ 35‐45
• Available Languages – English
300‐115 SWITCH
• Time Allowed ‐ 120 Minutes
• No. of Questions ‐ 45‐65
• Available Languages ‐ English

About CCDP Exams:
642‐874 ARCH
• Time Allowed ‐ 75 Minutes
• No. of Questions ‐ 50‐60
• Available Languages ‐ English and Japanese

Cisco 300‐101 Dumps
Question: 1               
A network engineer notices that transmission rates 
of senders of TCP traffic sharply increase and 
decrease simultaneously during periods of 
congestion. Which condition causes this?
A. global synchronization
B. tail drop
C. random early detection
D. queue management algorithm
Answer: A                   

Demo Questions:
Question: 2               
Which three problems result from application 
mixing of UDP and TCP streams within a network 
with no QoS? (Choose three.)
A. starvation
B. jitter
C. latency
D. windowing
E. lower throughput
Answer: A, C, E

Demo Questions:
Question: 3              
Which method allows IPv4 and IPv6 to work 
together without requiring both to be used for a 
single connection during the migration process?
A. dual‐stack method
B. 6to4 tunneling
C. GRE tunneling
D. NAT‐PT
Answer: A

Demo Questions:
Question: 4               
Which statement about the use of tunneling to migrate to 
IPv6 is true?
A. Tunneling is less secure than dual stack or translation.
B. Tunneling is more difficult to configure than dual stack or 
translation.
C. Tunneling does not enable users of the new protocol to 
communicate with users of the old protocol without dual‐
stack hosts.
D. Tunneling destinations are manually determined by the 
IPv4 address in the low‐order 32 bits of IPv4‐compatible 
IPv6 addresses.
Answer: C

Demo Questions:
Question: 5               
A network administrator executes the command clear 
ip route. Which two tables does this command clear 
and rebuild? (Choose two.)
A. IP routing
B. FIB
C. ARP cache
D. MAC address table
E. Cisco Express Forwarding table
F. topology table
Answer: A, B

Question: 6
Based on this FIB table, which statement is 
correct?
• Refer to the exhibit.

A. There is no default gateway.
B. The IP address of the router on FastEthernet is
209.168.201.1.
C. The gateway of last resort is 192.168.201.1.
D. The router will listen for all multicast traffic.
Answer: C

Demo Questions:
Question: 7               
• Refer to the exhibit.
A network administrator checks this adjacency table on a router. What is a
possible cause for the incomplete marking?
A. incomplete ARP information
B. incorrect ACL
C. dynamic routing protocol failure
D. serial link congestion
Answer: A 

Demo Questions:
• Question: 8

• A network engineer notices that transmission rates of 
senders of TCP traffic sharply increase and decrease 
simultaneously during periods of congestion. Which 
condition causes this?



A. global synchronization
B. tail drop
C. random early detection
D. queue management algorithm

• Answer: A    

Demo Questions:
Question: 9               
• Which three problems result from application 
mixing of UDP and TCP streams within a 
network with no QoS? (Choose three.)

• A. starvation
• B. jitter
• C. latency
• D. windowing
• E. lower throughput

• Answer: A, C, E    

Demo Questions:
Question: 10               
• Which method allows IPv4 and IPv6 to work 
together without requiring both to be used for a 
single connection during the migration process?

• A. dual‐stack method
• B. 6to4 tunneling
• C. GRE tunneling
• D. NAT‐PT

• Answer: A    

Demo Questions:
Question: 11               
• Which statement about the use of tunneling to migrate 
to IPv6 is true?

• A. Tunneling is less secure than dual stack or translation.
• B. Tunneling is more difficult to configure than dual stack 
or translation.
• C. Tunneling does not enable users of the new protocol 
to communicate with users of the old protocol without 
dual‐stack hosts.
• D. Tunneling destinations are manually determined by 
the IPv4 address in the low‐order 32 bits of IPv4‐
compatible IPv6 addresses.

• Answer: C    

Demo Questions:
Question: 12               
• A network administrator executes the command 
clear ip route. Which two tables does this command 
clear and rebuild? (Choose two.)





A. IP routing
B. FIB
C. ARP cache
D. MAC address table
E. Cisco Express Forwarding table
F. topology table

• Answer: A, B    

Demo Questions:
Question: 13              
• Which switching method is used when entries 
are present in the output of the command show 
ip cache?



A. fast switching
B. process switching
C. Cisco Express Forwarding switching
D. cut‐through packet switching

• Answer: A    

Demo Questions:
Question: 14               
• Which two actions must you perform to enable and 
use window scaling on a router? (Choose two.)
• A. Execute the command ip tcp window‐size 65536.
• B. Set window scaling to be used on the remote 
host.
• C. Execute the command ip tcp queuemax.
• D. Set TCP options to "enabled" on the remote host.
• E. Execute the command ip tcp adjust‐mss.
• Answer: A, B    

Demo Questions:
Question: 15
• Which three TCP enhancements can be used with 
TCP selective acknowledgments? (Choose three.)

• A. header compression
• B. explicit congestion notification
• C. keepalive
• D. time stamps
• E. TCP path discovery
• F. MTU window

• Answer: B, C, D 

Demo Questions:
Question: 16








A network administrator uses IP SLA to measure UDP 
performance and notices that packets on one router have a 
higher one‐way delay compared to the opposite direction. 
Which UDP characteristic does this scenario describe?
A. latency
B. starvation
C. connectionless communication
D. nonsequencing unordered packets
E. jitter
Answer: A    

Answer: A, B

Demo Questions:
Question: 17
• Under which condition does UDP dominance 
occur?

• A. when TCP traffic is in the same class as UDP
• B. when UDP flows are assigned a lower priority 
queue
• C. when WRED is enabled
• D. when ACLs are in place to block TCP traffic

• Answer: A    

Demo Questions:
Question: 18
• Prior to enabling PPPoE in a virtual private 
dialup network group, which task must be 
completed?

• A. Disable CDP on the interface.
• B. Execute the vpdn enable command.
• C. Execute the no switchport command.
• D. Enable QoS FIFO for PPPoE support.

• Answer: B    

Demo Questions:
Question: 19
• A network engineer has been asked to ensure that the 
PPPoE connection is established and authenticated using 
an encrypted password. Which technology, in 
combination with PPPoE, can be used for authentication 
in this manner?

• A. PAP
• B. dot1x
• C. IPsec
• D. CHAP
• E. ESP

• Answer: D    

Demo Questions:
Question: 20
• A corporate policy requires PPPoE to be enabled 
and to maintain a connection with the ISP, even if no 
interesting traffic exists. Which feature can be used 
to accomplish this task?

• A. TCP Adjust
• B. Dialer Persistent
• C. PPPoE Groups
• D. half‐bridging
• E. Peer Neighbor Route

• Answer: B    

Demo Questions:
Question: 21
• Which PPP authentication method sends 
authentication information in clear text?

• A. MS CHAP
• B. CDPCP
• C. CHAP
• D. PAP

• Answer: D    

Demo Questions:
Question: 22
• Which protocol uses dynamic address mapping 
to request the next‐hop protocol address for a 
specific connection?

• A. Frame Relay inverse ARP
• B. static DLCI mapping
• C. Frame Relay broadcast queue
• D. dynamic DLCI mapping

• Answer: A    

Demo Questions:
Question: 23  





Which statement is true about the PPP Session Phase of PPPoE?
A. PPP options are negotiated and authentication is not performed. Once the link 
setup is completed, PPPoE functions as a Layer 3 encapsulation method that allows 
data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers.
B. PPP options are not negotiated and authentication is performed. Once the link 
setup is completed, PPPoE functions as a Layer 4 encapsulation method that allows 
data to be transferred over the PPP link within PPPoE headers.
C. PPP options are automatically enabled and authorization is performed. Once the 
link setup is completed, PPPoE functions as a Layer 2 encapsulation method that 
allows data to be encrypted over the PPP link within PPPoE headers.
D. PPP options are negotiated and authentication is performed. Once the link setup 
is completed, PPPoE functions as a Layer 2 encapsulation method that allows data 
to be transferred over the PPP link within PPPoE headers.
Answer: D    

Question: 24             

Refer to the exhibit.

Which one statement is true?
A. Traffic from the 172.16.0.0/16 network will be blocked by the ACL.
B. The 10.0.0.0/8 network will not be advertised by Router B because the network
statement for the 10.0.0.0/8 network is missing from Router B.
C. The 10.0.0.0/8 network will not be in the routing table on Router B.
D. Users on the 10.0.0.0/8 network can successfully ping users on the 192.168.5.0/24
network, but users on the 192.168.5.0/24 cannot successfully ping users on the 10.0.0.0/8
network.
E. Router B will not advertise the 10.0.0.0/8 network because it is blocked by the ACL.
Answer: E

Demo Questions:
Question: 25
• A router with an interface that is configured with 
ipv6 address autoconfig also has a link‐local address 
assigned. Which message is required to obtain a 
global unicast address when a router is present?

• A. DHCPv6 request
• B. router‐advertisement
• C. neighbor‐solicitation
• D. redirect

• Answer: B    

Demo Questions:
Question: 26











An engineer has configured a router to use EUI‐64, and was 
asked to document the IPv6 address of the router. The router 
has the following interface parameters:
mac address C601.420F.0007
subnet 2001:DB8:0:1::/64
Which IPv6 addresses should the engineer add to the 
documentation?
A. 2001:DB8:0:1:C601:42FF:FE0F:7
B. 2001:DB8:0:1:FFFF:C601:420F:7
C. 2001:DB8:0:1:FE80:C601:420F:7
D. 2001:DB8:0:1:C601:42FE:800F:7
Answer: A    

Demo Questions:
Question: 27
• A router with an interface that is configured with 
ipv6 address autoconfig also has a link‐local address 
assigned. Which message is required to obtain a 
global unicast address when a router is present?

• A. DHCPv6 request
• B. router‐advertisement
• C. neighbor‐solicitation
• D. redirect

• Answer: B    

Demo Questions:
Question: 28







For security purposes, an IPv6 traffic filter was configured 
under various interfaces on the local router. However, shortly 
after implementing the traffic filter, OSPFv3 neighbor 
adjacencies were lost. What caused this issue?
A. The traffic filter is blocking all ICMPv6 traffic.
B. The global anycast address must be added to the traffic 
filter to allow OSPFv3 to work properly.
C. The link‐local addresses that were used by OSPFv3 were 
explicitly denied, which caused the neighbor relationships to 
fail.
D. IPv6 traffic filtering can be implemented only on SVIs.
Answer: C    

Demo Questions:
Question: 29
• What is the default OSPF hello interval on a 
Frame Relay point‐to‐point network?

• A. 10
• B. 20
• C. 30
• D. 40

• Answer: A     

For Preparation & Discussion Cisco 300-101 Exam
https://www.justcerts.com/cisco/300‐101‐practice‐questions.html

Extra 15% Discount Coupon Code: JC2016